Biblioteket

Välkommen till von Bahrs skolbibliotek!

Biblioteket är öppet för bokade tider (HT 22) Måndag-Onsdag.

Under HT 2022 har klasserna på skolan schemalagda bibliotekstider.

Skolbiblioteket är ett välfyllt, mysigt bibliotek där eleverna kan hitta skönlitteratur, facklitteratur, litteratur på andra språk mm.

Skolbibliotekets arbete

Skolbiblioteket arbetar aktivt med samt utgår ifrån följande lagar och föreskrifter:

1) Bibliotekslagen - läs den här!

2) Kommunens biblioteksplan - läs den här! (PDF, 150 KB)

3) Barnkonventionen som blev lag 1/1-2020, men ratificerades 1990 - läs den här!

Implementeringen av barnkonventionen har tagit inspiration ifrån "Löpa linan ut".

Kontakta biblioteket:

e-post: bibliotek.vonbahr@uppsala.se

Andra litteraturcentrerade webbsidor som kan vara av intresse:

Bibliotek Uppsala - Uppsala stadsbiblioteks katalog. Här kan du även se filialernas bestånd.

Barnens bibliotek, katalogen - boktips, högläsningstips osv. Kolla också in Barnens bibliotek för tävlingar m.m.

LIBRIS - Alla bibliotek i Sverige. Hittar du något här som du vill läsa kan du få det hemlånat till Uppsala stadsbibliotek. Kontakat då stadsbibblan så fixar de det!

Maria Andersson Keusseyan

Biblioteksassistent