E-tidskrifter

Här har bibliotekarien samlat information om hur du kan läsa tidskrifter online. I skolan och hemma.

Von Barhs skolbibliotek erbjuder genom Uppsala stadsbiblioteks tjänster tillgång till e-tidskrifter genom appen Ztory.

Ztory innehåller ca 500 tidskrifter och tidningar. Utöver det erbjuder även Ztory ca 650 e-barnböcker. I Ztory kan du också lösa korsorden i tidskriferna/tidningarna och söka på specifika artiklar eller titlar.

Så här startar du:

1) Ladda ner appen

2) Ta med din enhet till Uppsala stadsbiblitoek, anslut dig till det trådlösa nätverket och öppna appen

3) Skapa en profil för tidskrifter och/eller ett för barnböcker

4) Ladda ner oberänsat antal titlar, när du fortfarande är på biblioteket. Tips. Ladda ner allt du tycker verkar intressant. Så slipper du känna att du missat något när du kommer hem. OBS! Du måste ladda ner titlarna helt och hållet för att ha tillgång till de hemma. Du ser en röd linje på omslaget som visar när hela titeln är nedladdad. Vänta tills linjen gått hela vägen från vänster till höger. Sedan har du tillgång till alla titlarna i 30 dagar.

5) Efter 30 dagar kan du gå tillbaka till stadsbiblioteket och låna igen.

Här finns även fantastiska tidningar online samlade. Här har ni artiklar att tillgå med intressanta nyheter:

Amnesty press

Axess